INFO BAYARAN BANTUAN KELUARGA MALAYSIA 2022

Tahniah diucapkan kepada mana-mana yang berjaya dalam semakan kelulusan bkm di mana anda dapat duit bayaran pada bulan Mac 2022 ini.

Jumlah pembayaran bkm akan dibahagikan kepada tiga fasa iaitu fasa 1 (bulan Mac), fasa 2 (Jun), fasa 3 (September) dan fasa 4 (Disember).

Berdasarkan senarai bantuan keluarga malaysia, bayaran bkm membabitkan jumlah dana yang terbesar oleh kerajaan. Ia bagi memastikan kalangan yang layak dan mermulakn tiada yang tercicir.

Bagi memudahkan anda yang bakal menerima bayaran sepanjang tahun ini, kami kongsikan maklumat yang TERLENGKAP supaya anda tidak konfius dan penting untuk mendapatkan info tarikh bayaran bkm fasa 1 pada bulan Mac (fasa 1), serta jadual pembayaran untuk Jun (fasa 2) September (fasa 3) dan Disember (fasa 4).

Tarikh Bayaran BKM Fasa 1 2022 Bulan Mac

Persoalannya sekarang bila tarikh bayaran bkm fasa 1 2022 pada bulan Mac ini?

Yang pasti bayaran ke akaun bank BSN paling cepat berbanding akaun Maybank, CIMB, RHB, Bank Islam, Public Bank, Ambank, Hong Leong, Bank Muamalat mahupun Bank Rakyat.

Jadual Pembayaran BKM 2022

Soalan Lazim & FAQ

1) Mengapa saya masih tidak menerima duit bayaran?

Mungkin akaun bank yang telah anda daftarkan sudah kena tutup atau tidak aktif (akaun dorman)

2) Bayaran akan dibuat berapa kali setahun?

Bayaran akan dibuat mengikut fasa berdasarkan jadual pembayaran seperti yang dikongsikan di atas

Semoga perkongsian tarikh bayaran bkm fasa 1 untuk bulan Mac ini memudahkan anda merancang kewangan perbelanjaan untuk tempoh mendatang.